Solafskærmende ruder

Dæmper lys og varme

Ligeså behagelig sollyset og solenergien er om vinteren, ligeså generende kan det være om sommeren. I dag findes der mange forskellige typer solafskærmende ruder, som kan holde en stor del af solvarmen ude.

De reflekterer og/eller absorberer varmen, så rumtemperaturen kan holdes på et behageligt niveau. Ruderne tillader forskellig mængde sollys/-energi at passere alt efter type. Selvom ruderne kan virke mørke udefra, er der stadig fuldt udsyn indefra.

Solafskærmende glas er placeret som det yderste glaslag i ruden. Visse glastyper kan hærdes for at forhindre termiske sprængninger, eksempelvis bo·sol®grå.

Risikoen er størst ved anvendelse af stærkt absorberende glastyper, samt hvor der forekommer slagskygger. Termisk brækage er ikke dækket af termorudegarantien.

Tekniske data for solafskærmende ruder

Dagslys transmittansen (LT ) angiver den mængde lys, der passerer igennem ruden, i forhold til en åbning uden glas. Angives i %. Solfaktoren (G-værdi) angiver den mængde solvarme, som passerer igennem ruden, i forhold til en åbning uden glas.

Alle solafskærmende rudetyper kan leveres med samme lave U-værdi som energiruder. Alle termoruder produceres efter DS/EN 1279 & GTCCertificeringen, der løbende kontrolleres af Dansk Teknologisk Institut.

bo·glas a/s har et kvalitetsstyringssystem der er baseret på principperne i ISO 9001. SOLAFSKÆRMEDE RUDERTYPER Kombiruderne, bo·sol®plus ENERGY N7039 og bo•sol®plus SKN 154 er forsynet med en sol- og varmereflekterende belægning på klart floatglas.

Ruderne forener den solafskærmende virkning med energirudens gode isoleringsevne. Disse ruder giver et naturligt udsyn. bo·sol® grå A4 & A6 er gennemfarvet floatglas, som absorberer solvarmen.

Ruderne er mørke og har en mindre lysreflektans end almindeligt floatglas. Belagt glas (refekterende) som bo·sol® classic er forsynet med en reflekterende belægning på klart floatglas.

Ruderne har en højere lysreflektans end almindeligt floatglas, herved opstår en spejlvirkning, som samtidig kan have en dekorativ effekt.

Eller udfyld formularen herunder, så ringer vi dig op!
    35083_BYGG-015946