Persienneruder med manuel og elektrisk betjening

Vinduer med indbyggede persienner er især velegnet til hospitaler, køkkener samt lignende steder, hvor god hygiejne er nødvendig. Ved at have persiennerne indbygget mellem ruderne undgås det nemlig, at forskelligt støv og andet snavs sætter sig i persiennen, hvilket kan medføre dårlig hygiejne.

I vores moderne samfund i dag kan vi godt lide store gulv-til-loft vinduer, og gerne de sydvendte, fordi vi gerne vil tiltrække masser af sol og lys ind i vores bygninger - og det gælder både, når det er til beboelse eller erhverv.

Selvom de store sydvendte glasflader på moderne bygninger er eftertragtede, så kan de umiddelbart godt skabe problemer på især varme sommerdage, hvor sollyset og varmen kan blive for gennemtrængende. Derfor er det en god idé med solafskærmning til vinduerne, så brugeren selv kan kontrollere, hvor meget sollys, der lukkes ind i bygningen.

Persienneruden er en alternativ løsning til den solafskærmende termorude, der holder op til 85 % af solenergien ude. Ved persienneruden er persiennerne nemlig indbygget i ruden - de er placeret mellem de to lag glas i ruden - og giver derfor mulighed for kontrolleret solafskærmning.

Persienneruden er meget fleksibel, fordi brugeren selv kan styre, hvornår de vil lukke sollyset ind i bygningen, og hvornår de gerne vil lukke den ude. Persienneruderne giver derfor mulighed for at få det fulde udbytte af dagslyset. Samtidig er det et yderst vedligeholdelsesfrit system, fordi persiennerne er isoleret, således der ikke kan opsamle støv eller andet snavs på lamellerne - også ligegyldigt om vinduerne står åbne eller er helt lukkede.

Funktionelle og hygiejnevenlige persiennevinduer

Persienneruderne består af to lag glas, hvor der i hulrummet mellem dem er placeret persienner. Persiennerne mellem glasset er derfor fuldstændig isolerede fra både det ydre og det indre miljø, hvilket gør dem yderst hygiejnevenlige.

Af den grund bliver vinduer med indbyggede gardiner derfor også typisk brugt på hospitaler eller i køkkener, hvor hygiejnen skal være i fuldstændig top. Samtidig kræver denne type rude heller ikke hverken rengøring eller vedligeholdelse, og så er de nemme at betjene. Det er især vigtigt på hospitaler, hvor der er mange forskellige mennesker, som skal betjene dem.

Vinduer med indbygget solafskærmning kan være med til at forbedre indeklimaet, fordi de både er nemme at betjene - enten manuelt eller elektrisk - og så reducerer de markant sollyset. Drejes lamellerne til helt lukkede, fungerer persiennen som et tredje lag i termoruden og virker derfor som et vindue med indbygget mørklægning.

Persienneruder fra bo•glas

Vores persienneruder kan fås enten med manuel betjening eller med elektrisk betjening. Ved manuel betjening har ruderne kun én enkelt betjeningssnor, der både hæver/sænker persiennen samt vipper dem. Vi har også persienneruder, hvor det kun er muligt at vippe persiennen, og man dermed ikke kan hæve/sænke dem.

Vores persienneruder med elektrisk betjening har ingen snore, fordi her betjenes vippefunktionen samt hæve/sænke funktionen med en fjernbetjening. Ved montage af den elektriske persiennerude er det dog vigtigt at føre den hvide ledning (der er tre ledninger i alt: rød, sort og hvid) med ud til betjeningsenheden, så man har mulighed for at nulstille persiennen, hvis der opstår en funktionsfejl.

Alle elektrisk betjente persienneruder skal altid funktionsprøves inden ruden monteres. Dette gøres med specielt prøveudstyr, som kan lejes hus bo∙glas.

Eller udfyld formularen herunder, så ringer vi dig op!
  kommune

  Datablade

  Datablad - Persienneruder generel info

  Datablad - Persienneruder el funktionsprøvning

  Datablad - Persienneruder el installation

  Datablad - Persienneruder el montagekontrol