Lyddæmpende glas

Bedre indendørs miljø

Støjbelastningen i vort moderne samfund øges, og vi må erkende, at det ofte er nødvendigt at beskytte sig mod støjpåvirkninger. Med den stigende miljøbevidsthed er anvendelse af lydruder mere aktuel end nogen sinde.  En almindelig energirude reducerer lyden mærkbart, men det er ikke altid tilstrækkeligt.

Opbygning af lyddæmpende ruder

Den mest enkle form for lydrude er en 2-lags rude med et lag 6 mm glas, 12 mm luft og et lag 4 mm glas. Den har en lydreduktion på 35 dB, hvor en almindelig 2-lags rude reducerer med 31 dB.

Lydruden er asymmetrisk opbygget, med hensyn til glastykkelse og / eller luftmellemrum (ved 3-lags ruder). Dette medfører at lydbølgerne brydes.

Afstanden mellem glaslagene i en termorude kan øges, men giver ikke altid en væsentlig forøgelse af lydreduktionen.

Lydreduktionsniveau

Lydtrykket angives i dB. 1 dB er den mindste ændring i lydtrykket, vi er i stand til at registrere. En lydreduktion på 3 dB halverer energiindholdet i luften og dermed halveres “slitagen” på vort øre.

Der skal en ændring af lydreduktionen på 8-10 dB til, før vi oplever, at der sker en halvering af støjniveauet. Lydruderne kan opbygges med forskellige komponenter, alt efter hvilken frekvens der skal dæmpes.

Eller udfyld formularen herunder, så ringer vi dig op!