Hærdet og bearbejdet glas

Hærdet / varmeforstærket glas fra moderne konvektionsovn
De specielle egenskaber der opnås ved hærdning af glasset giver mulighed for anvendelse et utal af steder.

Styrke
Hærdet glas har en brudstyrke, som er 4-5 gange større end almindeligt glas. Hærdet glas har samme udbøjning og er ikke mere ridsefast end alm. uhærdet glas.

Sikkerhed
Ved evt. brud krakelerer hærdet glas i små og ufarlige stykker, i modsætning til almindeligt glas, der altid giver meget skarpe kanter.

Tåler høj varme
Hærdet glas er ikke nær så følsom over for høje temperaturer som almindeligt uhærdet glas. Hærdet glas tåler temperaturforskelle over fladen på op til ca. 200°C. Hærdet glas bevarer sine mekaniske egenskaber ved temperaturer helt op til ca. 250°C (konstant temperatur over hele fladen). Ved højere temperaturer udjævnes spændingerne i glasset og de særlige egenskaber forsvinder.

Hærdning
Glasset opvarmes til ca. 600°C, hvorefter det chokafkøles med luft. Denne proces bevirker, at der permanent indbygges overfladespændinger, som giver glasset dets specielle egenskaber.

Varmeforstærkning
- er en proces hvor der indbygges knap så store spændinger som ved hærdning. Glasset bryder som almindelig uhærdet glas. Hvis glasset indbygges i en lamineret konstruktion, vil glasset have en vis stivhed selv om glasset er brudt.

Afprøvning
Hærdet glas er testet og klassificeret som personsikkerhedsglas i henhold til DS/EN 12600. Hærdeprocessen bliver løbende overvåget gennem vort kvalitetsstyrings-system baseret på principperne i ISO 9001.

Anvendelse
Hærdet glas har utallige anvendelsesmuligheder, som eks. kan nævnes: Glasdøre, evt. leveret med f.eks. DORMA beslag og gulvpumper.

Hærdet glas leveres
- som enkelt glas, som termorude og som hærdet / lamineret glas, i glastykkelser fra 4 til 19 mm, og i mål op til 2440 x 4000 mm. Mindste diagonalmål er 310 mm og min. bredde 80 mm.

Forskellige glastyper
Hærdet glas kan leveres som farvet glas. Visse typer ornament glas og energiglas kan ligeledes hærdes.

Tolerancer til bygningsbrug
Gældende for 4 – 10 mm glas:
Bredde / højde mål ± 2,5 mm
Planhed ± 3,0 mm / lbm
Hærdet bygningsglas
Produceres iht. DS/EN 12150
Mindre tolerancer kan aftales for større serier f.eks. til møbelglas og til specielle formål.

Eller udfyld formularen herunder, så ringer vi dig op!
  haerdetglas

  Datablade

  Datablad - Hærdet og bearbejdet glas

  Datablad - Sikkerhedsruder (Personsikkerhed)

  Glasindustrien - Termisk hærdet glas

  Glasindustrien - Fuldglasvægge