Glasværn til trapper, terrasser og andre rækværker

Glasværn i enten hærdet eller lamineret glas bidrager med et let og elegant udtryk til indretningen enten indendørs eller udendørs. Glasværn benyttes typisk ved gelændere til fx altaner, terrasser eller trapper, men glas gelænderet kan også monteres som sikkerhedsafskærmning ved en balkon eller i kontormiljøer som rumdeler.

Indretningen i moderne byggerier i dag - hvad enten det er beboelse eller erhverv - har typisk et meget let og elegant udtryk. Tunge konstruktioner hører fortiden til, hvorfor det lette glasværn ofte benyttes som gelænder til trapper, terrasser og altaner for at skabe et mere let udtryk til bygningen både inde såvel som ude.

Udendørs glasværn

Et glasværn til altaner eller terrasser bidrager med et let og elegant udtryk, således at rækværket til terrassen eller altanen ikke virker voldsom på bygningen. Samtidig bidrager rækværket i glas også til, at man kan bevare det lyse og flotte udsyn fra terrassen eller altanen, som ellers ville blive elimineret ved andre former for værn.

Glasværnet fungerer også som afskærmning for vind, såvel som en sikkerhedsforanstaltning for bl.a. faldulykker.

Der kan også anvendes glasværn til fransk altan i stedet for et almindeligt gelænder i metal. Gelænderet i glas giver netop mere udsyn og virker også mere let og luftig på bygningen.   

Indendørs glasværn

Indendørs glasværn benyttes bl.a. ved trappeopgang, trappehul eller ved balkoner. Glas gelænderet fungerer her som en sikkerhedsforanstaltning samtidig med, at det bidrager med et let og moderne udtryk i boligens indendørs indretning.

Glasrækværket giver mere åbne rum, hvor lyset får lov at gennemtrænge alle rum, uden at det bliver blokeret af andre former for rækværker, som ikke er gennemsigtige

Montering og valg af glas til rækværker

Forudsætningen for en tilfredsstillende funktion af glasværn er, at monteringen af glasværnet, valg af glas samt øvrige materialer bliver udført korrekt. Samtidig skal fastgørelsen af glasværnet være udført korrekt .

I henhold til bygningsreglementet skal højden på et værn eller rækværk være mindst 1,0 m. Ved trapper og ramper skal det være mindst 0,8 m, og 0,9 m ved trappereposer. Ved altangange og luftsluser skal værnet til gengæld være mindst 1,2 m.

Glaskanterne på glasværnet skal minimum være grov slebne. Dette gælder også kanter, der eventuelt er skjulte. Samtidig skal det sikres at glasset ikke kan falde uhindret ned, og hvis uheldet alligevel er ude skal glasset sikres med understøtning, eller med en sikringsstift gennem glasset, således glasset kun kan falde ned til gulvbelægningen.  

Hærdet glas eller lamineret glas til glasværn?

Vores glasværn er i enten hærdet glas eller lamineret glas.

Et glasværn i hærdet glas til alle slags gelændere har en brudstyrke som er 4-5 gange større end almindeligt glas. Og hvis uheldet alligevel skulle være ude, så vil glasset krakelere i små og helt ufarlige stykker uden skarpe kanter. Vælges hærdet glas til terrassen forøges udsynet til ‘verden’ ved siden af terrassen, og der skabes en forening mellem dét udenfor terrassen og selve terrassen.

Vælges et glasværn i lamineret glas er der mulighed for at tilføre unikke og kunstneriske overflader til indretningen både ude og inde. Det laminerede glas er et sikkerhedsglas bestående af min. 2 lag glas, som er smeltet sammen omkring en farvet PVB folie. Fordelen ved denne type glas er, at glassplinterne bliver hængende i folien, hvis glasset skulle gå i stykker.

Eller udfyld formularen herunder, så ringer vi dig op!
    Lamineret glas

    Datablade

    Datablad - Glasindustrien, glasværn