Skip to content

DGI Husets maleriske mosaik

Hvordan føjer man identitet og karakter til en bygningsfacade, der primært udgøres af mørke og neutrale mursten? Det spørgsmål fik bo•glas lov til at være med til at løse på DGI Huset i Herning. Årstiderne Arkitekter udviklede en monumental glasmosaik, hvor dybhavsblå, azurblå og aquagrønne nuancer udfolder sig i rektangulære mønstre og skaber et forførende farvespil inde i DGI Husets svømmehal, Vandkulturhuset.

Når dagslyset falder på de laminerede glasruder, projicerer farverne således et unikt maleri ned på svømmehallens fliser og bassinoverflader, som ændrer sig i takt med solens intensitet og placering på himlen i dagens løb.

Foruden glasmosaikken ønskede Årstidernes Arkitekter desuden en lang rampe, som forbinder svømmebassinerne med DGI Husets wellness-område. I den forbindelse sørgede bo•glas for jernfattigt glas til rampen, der med sin matte folie bidrager til en privat atmosfære på vejen op til welness-området.

Endelig har bo•glas også stået for leveringen af et særligt glasværn til DGI Husets altaner. Her kastede arkitektfirmaet sin kærlighed på røgfarvet glas, som tilfører facaden et roligt ydre med sine svagt gennemsigtige glasplader. Alt sammen for – i lighed med rampen i Vandkulturhuset – at give beboerne en følelse af privatsfære, når de anvender deres altaner på DGI Husets imponerende byggeri midt i Herning.

35040_5330-1-0272